Onderzoek

Podologisch onderzoek

Het podologisch onderzoek

Tijdens uw bezoek aan de voetspecialist krijgt u een uitgebreid podologisch onderzoek naar uw voetproblemen. Dit onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

Anamnese

De podoloog neemt samen met u uw voetproblemen, voorgeschiedenis en het verloop van uw voetklachten door en noteert deze.

Functieonderzoek

Testen van uw bewegingsmogelijkheden en de stabiliteit van uw gewrichten, met name die van uw voet en enkel. Heeft u ook klachten aan knieën, heupen of rug, dan neemt de podoloog deze ook mee in het functieonderzoek.

Ganganalyse

Analyse van uw looppatroon met een camera. Daarmee bekijkt de podoloog de afwikkeling en beweging van uw voet en eventueel de beweging van uw knieën, heupen en romp. Dit kan gecombineerd worden met een drukmeetplaat.

Houdingsanalyse

De podoloog meet uw houding (knieën, heup, rug, nek) met een 3-D meter.

Schoeninspectie

Slijtage van uw schoenen geeft veel informatie over uw looppatroon en de mogelijke oorzaak van uw voetklachten.

Behandelplan

Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Kan de podoloog u helpen, dan stelt hij een behandelplan op. Het behandelplan kan bijvoorbeeld bestaan uit het maken van steunzolen. Verder informeert de podoloog u over de kosten en over de mogelijkheden van vergoeding via uw zorgverzekeraar.

Mocht u komen voor knie-, heup-, rug- en/ of nekklachten, houdt u er dan rekening mee dat u eventueel in uw ondergoed komt te staan. Een korte broek met top mag ook.

Een onderzoek plus consult duurt ongeveer drie kwartier.

Cliënten onder de 16 jaar mogen wij niet zonder begeleiding behandelen. Er moet dan altijd een volwassen begeleider bij zijn.

Online afspraak

Met het maken van een afspraak gaat u akkoord met onze pdfPrivacyverklaring

of bel ons: 078 – 67 37 150

Locaties

Contact

PodoDynamic Puttershoek
Laning 11
3297 TB Puttershoek

078-6737150