Podoposturale therapie

Wat is podoposturale therapie

Podoposturale therapie pakt waar mogelijk de oorzaak van uw houdingsklachten aan. Deze therapie is een aanvulling op het werk van therapeuten die het houdings- en bewegingsapparaat centraal stellen (met name fysiotherapeuten, oefentherapeuten Mensendieck/Cesar, podotherapeuten en registerpodologen).

Cliënten met zowel chronische als acute voetklachten, knieklachten, bekkenklachten, rugklachten, en nekklachten kunnen daadwerkelijk geholpen zijn wanneer de oorzaak, namelijk een disbalans in de houding- en bewegingsketen, wordt opgelost.

Wat doet een podoposturaal therapeut

Podoposturale therapie is een therapie die gebruik maakt van de nauwe relatie die er bestaat tussen, de naam zegt het al, uw voet (podo) en uw houding (postuur). De grondlegger van deze therapie is de Franse neuroloog dr. Bourdiol. Hij legde onder andere de relatie tussen verschillende voettypen en de daarbij behorende houdingen.

U krijgt de paramedische voetzorg van onze podoposturaal therapeut vergoed van vrijwel alle zorgverzekeraars. Onze podoposturaal therapeuten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van Stichting LOOP.

Wat zijn uw therapiemogelijkheden

Proprioceptische zolen: dunne inlays die neurofysiologisch werken.

Online afspraak

Met het maken van een afspraak gaat u akkoord met onze pdfPrivacyverklaring

of bel ons: 078 – 67 37 150

Locaties

Contact

PodoDynamic Puttershoek
Laning 11
3297 TB Puttershoek

078-6737150